۵ برابر شدن ترافیک و تعداد کاربران پیام‌رسان‌های داخلی طی سه سال اخیر کدمورس جدید همستر کامبت (دوشنبه ۱۱ تیر) + آموزش اپل روی نمایشگرهای کشسان برای برخی از دستگاه‌هایش کار می‌کند کارت‌های کمبو جدید همستر کامبت (یکشنبه ۱۰ تیر) یک ربات در کره جنوبی خودکشی کرد کدمورس جدید همستر کامبت (یکشنبه ۱۰ تیر) + آموزش رونمایی همراه اول از سه مدل زبانی فارسی در الکامپ حمله تند مارک زاکربرگ به رقبای متا: فکر می‌کنند هوش مصنوعی خداگونه می‌توانند بسازند! طبق شایعات «وان پلاس بادز پرو ۳» به زودی معرفی می‌شود کارت‌های کمبو جدید همستر کامبت (شنبه ۹ تیر) ژاپنی‌ها رکوردی جدید در سرعت انتقال داده با فیبر نوری ثبت کردند: ۴۰۲ ترابیت‌برثانیه آیا اپراتور‌ها به تعهدشان برای افزایش سرعت اینترنت عمل کردند؟ (۹ تیر ۱۴۰۳) کدمورس جدید همستر کامبت (شنبه ۹ تیر) + آموزش کمبو کارت‌های جدید همستر کامبت (جمعه ۸ تیر) کدمورس جدید همستر کامبت (جمعه ۸ تیر) + آموزش ۱۱۰ زبان جدید به گوگل ترنسلیت اضافه شد کمبو کارت‌های جدید همستر کامبت (پنجشنبه ۷ تیر) کدمورس جدید همستر کامبت (پنجشنبه ۷ تیر) + آموزش نسخه موبایل گوگل کروم ویژگی‌های جذابی دریافت می‌کند (۶ تیر ۱۴۰۳) آیا مصرف پنیر کیفیت زندگی را افزایش می‌دهد؟ + پاسخ محققان اولین لپ‌تاپ‌های ایسوس با پردازنده رایزن AI 300 کی عرضه می‌شود؟
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

جمع آوری «دی ان ای» حیوانات از هوا!

  • کد خبر: ۹۶۰۵۸
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
جمع آوری «دی ان ای» حیوانات از هوا!
پژوهشگران با فیلتر کردن هوای اطراف باغ وحش، مواد ژنتیکی ده‌ها گونه را شناسایی کردند. تکنیک آن‌ها می‌تواند به ردیابی و محافظت از حیوانات وحشی کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز - پژوهشگران با فیلتر کردن هوای اطراف باغ وحش، مواد ژنتیکی ده‌ها گونه را شناسایی کردند. تکنیک آن‌ها می‌تواند به ردیابی و محافظت از حیوانات وحشی کمک کند.

«زومیت» در این باره‌ می‌نویسد: کریستین بومن در دوران دانشجویی برای به دست آوردن شجره آکادمیک خود فداکاری کرد. بومن برای جمع آوری سرنخ‌های ژنتیکی درباره حیات وحش اطراف از طریق بررسی روده انگل ها، به سختی در نهری آلوده به زالو در ماداگاسکار راه می‌رفت. برای انجام این کار، او باید ابتدا به آن‌ها اجازه می‌داد تا به پوست برهنه او بچسبند. بومن که اکنون، دانشیار ژنومیک تکاملی در دانشگاه کپنهاگ است، می‌گوید: «من به عنوان طعمه انسانی عمل کردم. این زالو‌ها در واقع از حیوانات جنگل‌های بارانی تغذیه می‌کردند، خون آن‌ها را می‌کشیدند و نگهدارنده عالی DNA هستند».

اکنون بومن و گروه دیگری از پژوهشگران روش بسیار ساده تری برای نمونه گیری از DNA محیطی یا eDNA پیدا کرده اند. آن‌ها چند فیلتر هوا را درون و اطراف دو باغ وحش نصب کردند تا قطعات میکروسکوپی مواد ژنتیکی شناور در هوا را بگیرد. آن‌ها پس از برداشتن فیلتر‌های کوچک و تکثیر DNA با استفاده از توالی یاب، توانستند نشانگر‌های ژنتیکی ده‌ها گونه حیوانی در اسارت و نیز موجودات آزاد اطراف مانند سنجاب ها، گربه‌ها و جوجه تیغی‌ها را پیدا کنند.

درحالی که دانشمندان از تکنیک‌های نمونه گیری مشابه eDNA برای شناسایی مواد ژنتیکی ماهی‌ها و موجودات دیگر درون رودخانه‌ها و اقیانوس‌ها استفاده می‌کنند، اولین بار است که از این تکنیک برای جمع آوری DNA پستانداران از هوا استفاده می‌شود. بومن می‌گوید مرحله بعدی این است که متوجه شویم که چگونه می‌توان از این روش در طبیعت استفاده کرد و چگونه می‌توان آن را با زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌های مختلف مطابقت داد.

پژوهشگران دانمارکی سه فیلتر هوا را به مدت ۳۰ ساعت در هر نوبت مستقر کردند و توانستند ۴۹ مهره دار شامل ۳۰ پستاندار، ۱۳ پرنده، چهار ماهی، یک دوزیست و یک خزنده را شناسایی کنند. آن‌ها DNA حیوانات باغ وحش مانند زرافه گردن کوتاه (اُکاپی)، آرمادیلو، گوپی (گونه‌ای ماهی که در برکه‌ای در خانه جنگلی زندگی می‌کرد) و حتی DNA حیوانات مزاحمی مانند موش صحرایی قهوه‌ای و موش خانگی را پیدا کردند. قطعاتی از DNA از ماهی‌های استفاده شده برای تغذیه حیوانات دیگر باغ وحش نیز به سمت آسمان حرکت کرده بود که به وسیله فیلتر به دام افتاد و شناسایی شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->